Klubbens formål:
Klubbens formål er at fremme flyvningen i Danmark og bidrage til, at alle, der ønsker det, kan tage privatflyvecertifikat. Du kan læse klubbens vedtægter her
Klubben ejer i skrivende stund 4 fly, som alle klubbens aktive medlemmer kan leje på lige vilkår. Læs mere om de enkelte fly under menupunktet "Fly og hangar"

Kontingenter:
- Passivt medlemskontingent: årligt 300,-. Du har de samme rettigheder som et aktivt medlem, bortset fra at du ikke kan booke og flyve klubbens fly.
- Aktivt medlemskontingent: årligt 400,- kr. Er du pilot eller elev med ret til soloflyvning kan du med et aktivt medlemsskab, hvis du er medlem af DMU/AOPA, booke og flyve klubbens fly.
Download indmeldelsesblanket her

Klubbens historie:
Midtjysk Flyveklub blev stiftet i december 2009 af en lille flok interesserede flyvefolk. Ved den stiftende generalforsamling var der bred enighed om, at klubbens navn skulle være Herning Flyveklub, eftersom klubben har hjemsted på Herning Flyveplads. Det blev imidlertid ½ år efter ændret til Midtjysk Flyveklub.
Ved starten i dec. 2009 talte klubben 15 medlemmer. Klubbens første fly - en Cessna 172 OY-CTZ - blev købt. I 2014 var medlemstallet vokset til over 60. og behovet for endnu et fly meldte sig. Det blev endnu en Cessna 172 købt i Sverige - SE-ITZ. Medlemstallet voksede stadig stødt og i januar 2017 kom så klubbens fly nummer 3, en Piper 28 - SE-GPD - til Herning. Også dette flyve er købt i Sverige. Flyet er godkendt til IFR-flyvning. Midt 2020 er medlemstallet over 200 og dermed er Midtjysk Flyveklub Danmarks 2.største flyveklub.

I Midtjysk Flyveklub sætter vi både flyvning og det sociale samvær højt. Det betyder bl.a. at vi afholder forskellige sociale arrangementer i årets løb. Herunder kan du se nogle af de årlige tilbagevendende:
      - Åbent hus den 1. søndag hver måned (også vinter) kl. 10-??. Klubben inviterer på kaffe og rundstykker til såvel piloter som andre, der lægger turen forbi klubbens lokaler. Efter kaffen er der tid til aktiviteter af forskellig slags fx en flyvetur, landingskonkurrence, snak, mm
      - Flyvning med skolebørn. Siden 2011 har klubben inviteret midtjyske skolebørn på en flyvetur i sommerferien. 50-60 børn nyder hvert år godt af dette.
      - Arrangementer for firmaer og klubber i lokalmiljøet. Med flyvning, flysimulator, konkurrencer, samt evt. mad.
      - Klubture rundt i Danmark og udlandet. 6-8 ture hvert år, heraf mindst èn længere tur. Af udlandsture kan fx nævnes: Ugeture: Verona, Odessa, Prag, Jersey, Malloca, England, Alperne, Østersøen rundt, Weekendture: Lübeck, Reutte, Wien, Nordtyskland, Sydsverige og mange flere steder.
      - Grillaftner og andre sociale arrangementer for klubmedlemmer
      - Flyvekonkurrencer, internt i klubben men klubben er også af og til vært for DM i præcisionsflyvning. - Foredrag og events. Det kan fx være et foredrag med en pilot der har haft et spændende liv, en lærerig aften, hvor man bliver klogere på smarte it-programmer til flyverfolket eller blot en tur i biografen.

Persondata
Du kan læse om klubbens persondatapolitik her

Published on  September 30th, 2020

Automatic Slideshow

Change image every 4 seconds: